dilluns, 9 de gener del 2012

Festa de final de trimestre: CAGA TIÓ!


Després d’un trimestre de coneixença, d’iniciar als nostres nens i nenes en les músiques i danses de la Festa Major de Reus, i tancar el mes de desembre, és a dir, finalitzar el primer trimestre amb els Gegants de Reus, vàrem poder gaudir el dia 24 de desembre de “FER CAGAR EL TIÓ”!!!

El nostre Tió que va aparèixer a principis de desembre inesperadament, ha estat mimat i alimentat per tots els nens i nenes dels cursos de l’Esbart Reus Dansa, i així ho va demostrar el dia 24 de desembre.

Ens vàrem trobar a les 11 del matí a la sala de l’Esbart Reus Dansa amb tots els nostres nens i nenes acompanyats pels seus pares i mares, algun germanet, algun que altre avi i fins hi tot besàvia!

Vam poder gaudir d’un petit esmorzar molt acollidor, al veure que el nostre Tió ja no tenia més gana vàrem començar a... “Cagar el Tió”.

Caga tió, tio de Nadal,
posarem el porc en sal,
la gallina a la pastera,
el pollí dalt del pi.
Toca, toca, violí,
ara passen bous i vaques,
les gallines amb sabates
i els capons amb sabatons.
El vicari fa torrons,
de llarguets i de rodons,
la guineu els ha tastat,
diu que són un poc salats.
Marieta, posa-hi sucre,
que seran un poc millors.
Caga tió, sinó et donaré un cop de bastó!”

Primer els nens i nenes del curs “Iniciació a les músiques i danses de la Festa Major”, tot seguit els nens i nenes del curs “Ball de bastons i dansa catalana”, després els papes i mames de tots els nens també han picat!, i per últim els pares ens han insistit que els següents fóssim els monitors... i sí!! el Tió també ha tingut força per treure el nostre detallàs!!

Per acabar i com en totes les nostres sessions no podia faltar la música i la dansa, així que vàrem ballar tots plegats, nens, nenes, papes, mames, monitors,...

Donar-vos les gràcies a tots vosaltres, que dissabte rere dissabte els deixeu en les nostres mans per poder omplir aquest petit saquet de grans experiències!

 





 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada